google-site-verification: google0e4f9d99a0da4f4e.html

Izbira nosilca za kolo...

Izbira ustrezna nosilca za kolesa je glede na ponudbo na trgu lahko kar izziv. Ustreznost nosilca je odvisna od modela osebnega vozila in tipa kolesa ter števila koles.

A začnimo z najpomembnejšim – varnostjo. Nosilec mora biti kvaliteten in ustrezno certificiran. Za vas smo pripravili ponudbo nosilcev FABBRI, ki so v celoti proizvedeni v Italiji, imajo vse potrebne certifikate ter številne dobre ocene ADAC-a in drugih sorodnih agencij.

Nosilci se ločijo tudi po materialu: poznamo jeklene in lažje aluminijaste nosilce, pri FABBRI-ju so vsi novejši modeli izključno aluminijasti.

Kolesa lahko prevažamo na strehi avtomobila, na prtljažnih vratih (velja za enoprostorce in karavane) ter na vlečni kljuki. Na strehi lahko peljemo do 4 kolesa, na prtljažnih vratih največ tri lažja kolesa. Za težja kolesa, zlasti električna, je priporočljivo izbrati nosilec za na vlečno kljuko. Vsak nosilec ima predpisano maksimalno obremenitev!

Pri izbiri nosilca je potrebno preveriti zahtevnost montaže in nenazadnje tudi, kako bomo sama kolesa postavljali nanj, saj je lahko dviganje koles na streho kar zahtevno. Vedno pa je potrebno biti pozoren, da je tako kot nosilec tudi vsako posamezno kolo fiksirano po navodilih proizvajalca. Pri izbiri nosilca je potrebno preveriti tudi širino letev in ročic, na katere fiskiramo kolesa, zlasti pri MTB kolesih, ki imajo širše okvirje in širše gume. V dobi, ko so vse bolj priljubljena e-kolesa se tudi proizvajalci nosilcev prilagajajo trendu in v svojo ponudo širijo tudi v to smer.

Za varnost pred tatovi pa je potrebno dodatno zakleniti tako nosilec kot tovor, ki ga prevaža, z namenskimi ključavnicami.

Nenazadnje pa je gotovo boljše, da je nosilec zložljiv, ko ni v uporabi, in ne zaseda nepotrebnega prostora.

Za športne avtomobile obstajajo čisto posebni prtljažni nosilci, prav tako za vozila z rezervnim kolesom na zadnji strani ali za kamperje.

Osnovni deli strešnih nosilcev ali nosilcev na vlečni kljuki se lahko kombinirajo s strešnimi kovčki ali nosilci za smuči ali smučarske deske. O tem pa v nadaljevanju...

Recent Posts
Archive

RES AUREA

Ana Plesničar Nemec s.p.

Prvomajska ulica 37

5000 Nova Gorica

Slovenija

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2017 RES AUREA, ANA PLESNIČAR NEMEC S.P.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now