google-site-verification: google0e4f9d99a0da4f4e.html

Sistem 4 kamer s 360-stopinjskim pogledom vozila in oklice - naslednji velik korak k varnosti

Kaj to je?

Sistem 4 kamer s 360-stopinjskim pogledom okrog vozila so zagotovo naslednja »velika stvar« v avtomobilski varnosti. Seveda se njihova cena trenutno giblje precej višje kot stanejo navadni sistemi z 1 vzvratno kamero, a nam in ostalim udeležencem v prometu ponujajo veliko več in definitivno pripomorejo k večji varnosti in tudi poškodbam samega vozila. Pravilno vgrajen in delujoč sistem tako prikazuje dogajanje v celotni okolici vozila, tudi v mrtvih kotih in lahko prepreči tudi same poškodbe vozila ob manevriranju na ozkih in majhnih površinah, denimo bočna trčenja v parkirane avtomobile, poškodbe platišč iz lahke zlitine, nasednje na previsoke robnike, da ne omenjamo poškodb in celo smrti oseb, predvsem otrok, ki se lahko nenadoma pojavijo v oklici vozila in jih v mrtvih kotih zlahka spregledamo.

Kako deluje?

Sistem deluje tako, da s pomočjo kamer in centralne enote slike združi in tako lahko izdela pogled okolice vozila s ptičje perspektive in le to prikaže na zaslonu, boljši sistemi so opremljeni tudi z zvočnim opozarjanjem. Spredaj pride kamera vgrajena v masko, v vsakem od stranskih ogledal je vgrajena ultra širokokotna kamera, ki pokriva celoten bok vozila, na zadku vozila je četrta kamera, ki je običajna vzvratna kamera in je tudi tako nameščena. Običajno se sistem vklopi ob vzvratni vožnji in deluje do cca 10km/h, nakar se samodejno izklopi. Sistem nam natančno prikazuje položaj vozila glede na okolico tako parkiranje v ozke prostore ali nočna vzvratna vožnja na ozkih površinah postane mala šala za vsakega voznika.

Malce zgodovine. Pionir takih sistemov je japonski Nissan, ki ima v veliki večini svojih vozil ta sistem na voljo kot dodatno opremo. Seveda pa tudi evropske premium znamke kot so Mercedes, Audi in BMW tudi že nekaj časa ponujajo take sisteme v svojih vozilih. Sedaj pa lahko tudi vi nadgradite vaše vozilo s takim sistemom. Mi vam nudimo sistem, ki se lahko z nakupom ustreznega vmesnika poveže na obstoječ display v vašem vozilu oziroma vam ponujamo različne tipe zaslonov – od prosto-stoječih pa do tistih v vzvratnem ogledalu z vsemi zahtevanimi certifikati glede homologacij!

Recent Posts
Archive

RES AUREA

Ana Plesničar Nemec s.p.

Prvomajska ulica 37

5000 Nova Gorica

Slovenija

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2017 RES AUREA, ANA PLESNIČAR NEMEC S.P.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now